Swim to fight cancer Breda

20 juli 2021

Op 1 september 2019 hebben wij de 1e Swim to Fight Cancer Breda gehouden. Zwemmen in de haven en singels om geld op te halen voor Fight Cancer dat dit 100% doneert aan KWF voor wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en bestrijden van kanker. Deze actie is, mede door het enthousiast omarmen van de actie door de scholen, een groot succes geworden waarbij er meer dan € 350.000 aan donaties is opgehaald.

Op 12 september 2021 gaan wij een 2e editie organiseren!
Voor 2020 lagen er grote plannen om een nog grotere editie te houden in de haven en singels van Breda. Helaas is die editie in het water gevallen. In 2021 echter komen wij nu terug met een hele bijzondere Swim. Wij gaan dit evenement namelijk houden in Zwemplas de Kuil in Breda-Prinsenbeek.  Hier kunnen wij het evenement veilig en controleerbaar laten plaatsvinden dit bijzondere jaar. De noodzaak om met dit soort evenementen geld op te halen voor onderzoek is natuurlijk onverminderd groot; zeker na een jaar waarin er weinig geld opgehaald kon worden.

Wij organiseren die dag een Junior Swim voor kinderen van 8 tot en met 15.

Ook dit jaar gaan wij er weer een bijzonder event van maken. Helaas lukt het dit jaar niet om dit in de binnenstad van Breda te houden, maar de Kuil is een prachtig mooi alternatief waar wij heel blij mee zijn. De grote plas en het bijzondere terrein met veel ruimte en veel  groen biedt voldoende mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken.

Denk je eens in….

Hoe gaaf zou het zijn als docenten als team maar ook leerlingen van jouw school in Breda zwemmen voor iemand uit zijn of haar omgeving die kanker heeft (gehad)? De hele plas die vol ligt met Bredase kinderen die alles geven en na hun zwemafstand trots het water uitgaan om hun medaille in ontvangst te nemen? Hoe leuk is het om voor één keer te zwemmen met muziek van een DJ en een enthousiast publiek dat je naar de finish schreeuwt.

Hier vind je de aftermovie van de Swim uit 2019 om een idee te krijgen wat voor een dag het gaat worden: https://www.youtube.com/watch?v=vDhWpjWROCI&t=1s

Doe mee en word een fighter!    

Onze website is live en je kunt dus al teams/zwemmers inschrijven. En het kost maar € 12.50 voor deelnemers tot 16 jaar.  Enthousiast geworden? Kijk snel op onze website www.swimtofightcancer.nl/bredaHeb je vragen over deze mailing of wil je meer informatie, dan zijn we natuurlijk bereikbaar via info@breda.swimtofightcancer.nl.

Met sportieve groet,

Chantal Verhoeff, coördinator Junior Swim  - Swim to Fight Cancer Breda
Tel: 06 – 24697510